Poroviikot  16.10.-8.11.
Parasta poroa suomen huipulta!

LAPPONIA MENU
Porotartar L, G    
pikkelöityjä suppilovahveroita, herkkutattimajoneesi ja maa-artisokkalastuja 
 
Rentartar
inlagda trattkantareller, karljohansvampmajonnäs och jordärtskockschips 
Reindeer tartare,
pickled funnel chanterelles, porcini mushroom mayonnaise and 
jerusalem artichoke crisps
 
Moillard Maranges Pinot Noir 10 € 

Savunauriskeittoa 
 L, (G )
loimutettua graaviasiikaa, muikunmätiä ja perunarieskaa 
Röktrovasoppa
flamberad gravad sik, löjrom och potatistunnbröd    
Smoked turnip soup
flamed cured gravad whitefish, vendace roe and potato flatbread
Trambusti Vermentino 11 € 

Savuporo-salviavoissa paistettua poronfileetä, L, G  
Pommes Anna juureksista ja tummaa herkkutatti-Portviinikastiketta 
Renköttfilé stekt i salviasmör med rökt renkött
Pommes Anna på rotfrukter och mörk portvins-karljohanskampsås
Reindeer fillet fried in sage and smoked reindeer butter
Root vegetable Pommes Anna and dark porcini-port wine sauce
Mouton Cadet Cuvée Héritage 11 €

Karpalobavarois, suolakinuskia ja pähkinäkrokanttia  
Tranbärsbavarois med salt kolasås och nötkrokant
Cranberry bavarois with salted caramel and nut brittle

Lustau San Emilio Pedro Ximénez Sherry 8 €
65 €  
36 € suositusviinit * vinrekommendationer

ENTRÉEs
Perinteinen tattariblini, muikunmätiä,   L, G 

kylmäsavulohitartaria, punasipulia ja smetanaa 
Klassisk bovete blini med Inhemsk löjrom, kallrökt laxtartar, rödlök och smetana 
Traditional blini with Finnish vendace roe, cold smoked salmon tartare, 
red onion and sour cream

18 € 
Perinteinen tattariblini, pororilletteä,   L, G         
kylmäsavuporoa, smetanaa ja suolakurkkua                 
Traditionell boveteblini med porrillette, kallrökt renkött, 
smetana och saltgurka
Traditional buckwheat with reindeer rillette, cold-smoked reindeer, 
sour cream and pickled cucumber
17 €  
Pororilletteä, punakaali-karpalohilloketta ja   L, (G)
paahdettu viikuna-rosmariinibriossi  
Renrillette med rödkåls–tranbärssylt och fikon-rosmarinbrioche
Reindeer rillette, cabbage cranberry chutney and fig rosemary brioche 

14 €
Porotartar, pikkelöityjä suppilovahveroita   L, G          
herkkutattimajoneesi ja maa-artisokkalastuja 
Rentartar med inlagda trattkantareller karljohansvampmajonnäs och jordärtskockschips 
Reindeer tartare, pickled funnel chanterelles, 
porcini mushroom mayonnaise and jerusalem artichoke crisps

15 € 
Savunauriskeittoa,   L, (G)     
loimutettua graaviasiikaa, muikunmätiä ja    perunarieskaa
Röktrovasoppa
flamberad gravad sik, löjrom och potatistunnbröd            
Smoked turnip soup
flamed cured gravad whitefish, vendace roe and potato flatbread

14 €

plats principaux
Perinteinen poronkäristys   L, G         
puikulaperunamuusia, puolukkaa ja suolakurkkua
Traditionell renskav med mandelpotatismos, lingon och saltgurka
Sautéed reindeer with mashed potatoes, lingonberries and pickles 

29 €
Pippuripihvi poronvasan paahtopaistista,   L, G           
ruusujuurisuolalla maustettua friteerattua puikulaperunaa ja
viher- ja rosepippurikastiketta
Pepparbiff på renkalvens rostbiff med friterad mandelpotatis kryddad med rosenrotsalt och grönpeppar- och rosépepparsås
Pepper steak of reindeer roast beef with fried almond potatoes seasoned with rhodiola salt and green & red peppercorn sauce

38 €
Savuporo-salviavoissa paistettua poronfileetä, L, G         
Pommes Anna juureksista ja tummaa herkkutatti-Portviinikastiketta
Renköttfilé stekt i salviasmör med rökt renkött
Pommes Anna på rotfrukter och mörk portvins-karljohanskampsås
Reindeer fillet fried in sage and smoked reindeer butter
Root vegetable Pommes Anna and dark porcini-port wine sauce

42 €
Ylikypsää poronpotkaa katalonialaiseen tapaan   L, G           
Yön yli punaviinissä yrttien, juuresten ja kuivattujen hedelmien kanssa haudutettua poronpotkaa ja maa-artisokka-perunapyrettä
Långkokt renlägg på katalanskt vis
Övernattad i rödvin med örter, rotfrukter och torkad frukt – serveras med jordärtskocks- och potatispuré
Slow-cooked reindeer shank catalan style
Braised overnight in red wine with herbs, root vegetables, and dried fruits  served with smoked Jerusalem artichoke and potato purée

32 € 

DESSERTS
Kanelikermassa haudutettua, leipäjuustoa  L, G           
lakkahilloa ja kermavaahtoa
I kanelgrädde sjudat brödost, hjortronsylt och vispgrädde
Lappish cheese stewed in cinnamon cream with 
cloudberry jam and whipped cream

13 €    
Karpalobavarois, suolakinuskia ja pähkinäkrokanttia L, G      
Tranbärsbavarois med salt kolasås och nötkrokant
Cranberry bavarois with salted caramel and nut brittle

10 € 

Poroviikkojen ajan pöytiin tarjoiltu kolmen ruokalajin lauantailounas 36 € / hlö klo 12.00 -15.00

25.10 MENU
Perinteinen tattariblini, 
lohitartaria, punasipulia ja smetanaa L, G  
Klassisk bovete blini med laxtartar, rödlök och smetana 
*** 
Poro-leipäjuustopataa,  puikulamuusia ja puolukkahilloa L, G
Ren- och ugnsostgryta med puikulapotatismos och lingon
***

Kurpitsa–pekaanipähkinä–marenkipiirakkaa ja sitruuna-vaniljakastiketta L      
Pumpa–pecannöt–marängpaj med citron–vaniljsås



8.11. MENU








Jaa uutinen
Arkisto
Pöytiin Tarjoiltu Joululounas
1.12-19.12.2025 KLO 10.30.-15.00